Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2020 02:30 - Covid 19 Пропаганда и манипулация
Автор: fanuri Категория: Политика   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Връщайки се към епидемията Ковид 19 и начина по който правителствата реагират на нея,се оказва ,че  авторитарните решения на Италия и Франция нямат медицинско основание.Те противоречат на наблюденията на най-добрите инфекциолози и инструкции на Световната здравна организация.

Манипулацията  в Италия и Франция

Съвременната пропаганда не се ограничава в публикуването на фалшиви новини.
Рецептата винаги е една и съща. Да се упражнява психологически натиск, за да се принудят субектите да упражняват доброволно действия, за които знаят, че са безполезни,но, които ще ги накарат да повярват и повторят лъжите.
В Италия първата стъпка беше да се изолират замърсените региони според принципа на карантината,а след това да се изолират всички граждани  един от друг,което следва различна логика.

Според председателя на италианския съвет Джузепе Конте и френсия президент Еманюел Макрон целта на ограничаването на цялото население у дома е не да се преодолее епидемията, а да се разпространи с течение на времето,за да не пристигат болните по едно и също време в болниците и не се получи запълване на всички отделения за нуждаещите се за спешна  мед.помощ.
С други думи това не е медицинска мярка,а изключително административна.
Това няма да намали броя на заразените, а ще го забави.
За да убедят италианците и французите в достойнствата на своето  решение,Конте и Макрон се ангажираха с подкрепата на комисии от научни експерти. Докато тези комисии нямаха възражения срещу хората да си останат в къщи, нямаха възражение хората да се занимават с бизнеса си.Така Макрон и Конте направиха бланкиран документ в съответните си министерства, съставени на чест без да подлежат на никакви проверки и санкции.
Двете правителства успяха да паникьосат населението си,разпространявайки допълнително ненужни инструкции.
Френският референтен ежедневник Le Monde Franse и френското министерство на здравеопазването се ангажираха да цензурират видео на Дидие Раулт,един от най-известните инфекциолози в света,защото обяви съществуването на доказано лекарство в Китай срещу Covid 19 подчертавайки липсата на медцинска основа за мерките предприети от Макрон.
Автор: Тиери Мейсан 

P.S. Видеото може да се намери в Ю туб под заглавието:
Coronavirus : vers une sortie de crice ?




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fanuri
Категория: Политика
Прочетен: 24616
Постинги: 28
Коментари: 0
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930